Iskolák számára kínált csoportjaink


Értékfeltáró csoportfoglalkozás


Az értékfeltáró tematikus csoportfoglalkozások célja, felfedni azt a sajátos egyéni feldolgozását a társadalmi értékeknek, amelyek a 13-18 éves korosztály gondolkodását jellemzik. További cél megtapasztalni, hogy az értékek mennyire döntésbefolyásolók, cselekvésre ösztönzők, milyen orientáló erővel bírnak.

Konfliktuskezelő csoportfoglalkozás


A konfliktuskezelő tréning lényege, hogy a gyerekeknek legyen módjuk megismerni a különböző probléma megoldási lehetőségeket, azok következményeit, önmagukra és a kapcsolataikra is.
Főcélja, hogy megtanítsa a gyerekeknek a másik nézőpontjának elfogadását. Ez lehet majd az alapja egy kevésbé konfliktusos, jó minőségű kapcsolatrendszer kialakításának.
A módszer nem minősíti az egyéni stratégiákat, az egyes konfliktus megoldások következményeit ismerteti fel. .

„Vigyázz lépcső!” Életúttervezés (pályaválasztáshoz kapcsolódó) csoportfoglalkozás 13-18 éveseknek

Az életúttervezés célja, hogy a gyermekek átgondolják és felismerjék saját képességeiket, készségeiket, tudatosítsák erősségeiket, melyeket aztán fel tudnak használni a döntési folyamataikban.

Készségfejlesztő drámafoglalkozás

A foglalkozás a drámapedagógia eszközeivel indirekt, játékos formában fejleszti a gyerekek kommunikációs, kooperációs, koncentrációs képességét.
Ezen képességek fontosak lesznek a munkába lépés idején, de akár az iskolai számonkérésnél is. A mások előtt zajló önkifejezés gyakorlása oldja a gátlásokat, a mozgásos gyakorlatok/játékok pedig a felesleges energia levezetésére is használhatók.

Közösségépítő foglalkozás

Az iskolai osztályoknak szóló foglalkozássorozat játékos élménypedagógiai eszközökkel igyekszik elérni az osztályközösség pozitív irányú fejlődését, hogy annak minden tagja jól érezze magát abban a közegben, ahol teljesítményével jövőbeni életét alapozza meg.

„Kiabál” Bűnmegelőzési Társasjáték

A program egy társasjáték keretében kívánja a prevenciót megvalósítani. A komplex bűnmegelőzési program célja az áldozattá válás és bűnelkövetés megelőzése. A társasjáték a következő témákat öleli fel: bűnügy, áldozattá válás, iskola/szabadidő, drog.

Érzékenyítő program

A fogyatékos emberekkel kapcsolatban nagyon sok sztereotípia, előítélet él a köztudatban, ennek oka az ismeretek hiánya.
A programjaink során a gyerekeket személyes találkozásokon és saját élményen keresztül szeretnénk közelebb vinni a mozgássérült emberekhez, hogy felismerjék a fogyatékos emberek elsősorban emberek és csak másodsorban fogyatékosok.                                                    „Begurulunk az iskolákba"

• Begurítjuk a diákokat a mindennapi kalandparkunkba, ahol van lépcső, padka és nem kevés sztereotípia…
• Az iskolákban tabuk nélkül beszélünk arról, miben más, és mégis ugyanaz az élet...
• Panasz helyett inkább sok nevetés…

„Begurulunk az iskolákba” programot látszólag két nagyon egyforma lány csinálja. Mindketten kerekesszékben ülnek, de mégis hatalmas különbség van köztük. Marietta 2007 szeptemberében balesetben sérült meg, kiesett egy szórakozóhelyről, 7 méter magasból. Eltört 5 csigolyája, csípőtől lefelé lebénult. Fanny, izomsorvadással született, ami a mai orvostudomány szerint gyógyíthatatlan. Ez a betegség az izmok fokozatos leépüléséhez vezet. Nem kímélve a szív és légzőszerveket sem. 18 évet jósoltak az orvosok Fannynak, de idén tölti a 23-at. A lányok egyáltalán nem szomorkodnak, kihozzák az életükből a lehető legtöbbet. Dolgoznak, sportolnak, szórakozni járnak, sőt nem éppen hétköznapi dolgokkal lepnek meg minket. Iskolákba mennek el, és tabuk nélkül mesélnek életükről. Nem panaszkodnak, inkább nevetnek. Tökéletes párost alkotnak, mert képesek mosollyal fűszerezni a napokat. Nem riadnak vissza semmilyen akadályoktól. Szívesen beszélnek bárhol, bárkinek – aki kíváncsi - kalandjaikról.


Az első órában mesélünk, beszélgetünk, majd a szünet után interaktív feladatok várnak a részvevőkre, kerekesszékekkel. Sorversenyek, kosarazás, ügyességi játékok, stb..

A program díjmentes a 18. kerületi iskolák részére. Felmerülő költségeket a Csibész Család- és Gyermekjóléti Központ finanszírozza. Továbbá a program lebonyolításában az intézmény munkatársai is közreműködnek.
Várjuk jelentkezésüket!