Családok Átmeneti Otthona

Szakmai vezető: Csiby Klára

1182 Budapest, Üllői út 707.
Tel./fax: 06-1/290-4011, 06 20/ 402-00-05
Email: csalotthon@csibesz18.huCsaládok Átmeneti Otthonának célja, az együttes, otthonszerű elhelyezés, bentlakás biztosítása a gyermek (kiskorú és nagykorú 21, illetve 24 éves koráig) és szülője számára, amennyiben elhelyezés hiányában lakhatásuk nem lenne biztosított, és a gyermeket emiatt el kellene választani a szülőjétől.

Elhelyezésre jogosultak köre
Azok a családok, akik életvitelszerűen együtt élnek, de lakhatásuk átmenetileg nem biztosított, és ezáltal családi-, és szociális krízishelyzetbe kerültek. Elhelyezésre jogosult továbbá a válsághelyzetben lévő bántalmazott vagy várandós anya, illetve a szülészetről kikerülő anya és gyermek, valamint a várandós anya kérelmére az anya élettársa vagy férje. Az elhelyezést kérő családnak együttműködési készséget kell tanúsítania életkörülményeinek rendezése érdekében.

Váróslista van!

Elhelyezési feltételek
Az Átmeneti Otthon 3 család egyidejű elhelyezésére, elszállásolására alkalmas. A gyermekek átmeneti gondozása az alapjául szolgáló ok fennállásáig, de legfeljebb tizenkettő hónapig tart, kivéve ha az utógondozói ellátásban részesülő szülő a gyermekével együtt veszi igénybe az ellátást. Ebben az esetben a gyermek átmeneti gondozása legfeljebb a szülő utógondozói ellátásának fennállásáig tartható fenn az utógondozói ellátás helyszínén.

A szolgáltatás térítés díj ellenében vehető igénybe.