Gyermekek Átmeneti Otthona


Szakmai vezető: Gerecs Zoltán

1181 Budapest, Kondor B. stny. 19.
Tel./fax: 06-1/ 296-00-81, 06-20/ 402-00-06
Email: kozpont@gyerotthon.axelero.net

Gyermekek Átmeneti Otthona

Gyermekek Átmeneti Otthonának célja, hogy szervesen kapcsolódva a gyermekvédelem intézményrendszerébe, speciális segítséget nyújtson a szociálisan, mentálisan teljesítőképességük határára sodródott szülőknek, gyermekeknek problémáik időben felismerésében, kezelésében.
Az Átmeneti Otthon sajátos eszközeivel, a szülővel, gondviselővel kötött szerződés alapján a gyermek átmeneti elhelyezésével, családi krízismenedzseléssel szerepet tud vállalni a családi integráció megőrzésében, a veszélyeztetett gyermek pályára állásában.

Elhelyezésre jogosultak köre
A családban élő gyermek – 3-18 éves korig – aki átmenetileg ellátás és felügyelet nélkül maradna, vagy elhelyezés hiányában ezek nélkül maradna, valamint akinek ellátása a család életvezetési nehézségei miatt veszélyeztetett.

Elhelyezési feltételek
Az Átmeneti Otthon 12 fő ellátására alkalmas. A gyermekek átmeneti gondozása az alapjául szolgáló ok fennállásáig, de legfeljebb tizenkettő hónapig tart, kivéve ha az utógondozói ellátásban részesülő szülő a gyermekével együtt veszi igénybe az ellátást. Ebben az esetben a gyermek átmeneti gondozása legfeljebb a szülő utógondozói ellátásának fennállásáig tartható fenn az utógondozói ellátás helyszínén.

A szolgáltatás térítési díj ellenében vehető igénybe.