Állandó programok:

 

Játszóház - Közösségépítő foglalkozások

A Játszóház lehetőséget ad a környéken élő fiataloknak, hogy az iskola után, ill. szünetekben már délelőtt is életkori sajátosságuknak megfelelően játékkal, vagyis hasznosan töltsék el szabadidejüket. Felnőtt felügyelet mellett csocsózhatnak, ping-pongozhatnak, és választhatnak a rengeteg társasjáték közül is.

 

Úszás

Csütörtök 15.00.-16.00. – Bókay kertben

Jelentkezés korlátozott létszámban.

Érdeklődni és jelentkezni lehet személyesen vagy telefonon a 291-3220-as telefonszámon, Lemák Andreánál.


„Hóvégi Rájátszás”

Minden hónap utolsó péntekén alternatív kikapcsolódási lehetőség nyújtása meghosszabbított nyitva tartással, 20 óráig.

 

„Blende” fotó szakkör

A fotózás egy napjainkban mindenki által „művelt”, de a közoktatásunkban nem szereplő műveltségi terület, a fényképezés alapjainak gyakorlat-centrikus lerakása a cél. Ennek során a résztvevők megismerik a technikai képrögzítés elvi alapjait, a digitális fotózásban olyan jártasságot szereznek, ami a későbbiekben tovább fejleszthető. Vezeti Csörsz Péter.

Időpont: hetente változó időpontban

 

„Rajzóra másképp”

A rajz szakkör azért alakult, hogy segítsen a gyermekeknek megőrizni és elmélyíteni a bennük lakozó alkotó képességet, a kísérletező kedvet, ráirányítsa a figyelmet az alkotás fontosságára a gyermeki fejlődésben.

Időpont: Szerdán 14:30-15:30-ig

 

„Yes, I do!” – angol nyelvű társalgó klub

A programmal azokat céloztuk meg, akik elmúltak 12 évesek és van már némi alap nyelvtudásuk és szókincsük, és szeretnék nemcsak érteni, de beszélni is az angolt. Kötetlen formában – az akár általuk hozott, angol nyelvű filmrészletek, zeneszámok, cikkek segítségével gyakoroljuk az angol nyelv használatát.

Időpont: Kedden 14:30-15:30-ig.

 

Kulturális programok

Havonta egy alkalommal kiállítás, múzeumlátogatás a kerületben élő gyermekek, fiatalok számára.

Az aktuális program a honlapon, facebook-on és a hirdető táblán hirdetve.

 

Filmklub

A programunk során 12-18 éves korosztály számára, vetítéssel egybekötött téma feldolgozó beszélgetést tartunk A témaválasztás során szem előtt tartva a célcsoportokat, olyan élethelyzeteket, témákat, problémákat vetünk fel, járunk körül, amelyek megérintik, foglalkoztatják a fiatalokat, személyiség fejlődésüket pozitív irányba befolyásolják. Időpont: kéthetente péntek.


Kézműves foglalkozások

A kézműves foglalkozások célja, az ünnepkörökhöz, évszakokhoz kapcsolódó szokások, hagyományok kialakítása a gyermekek életében. Az ünnepekre való ráhangolódás, készülődés elősegítése a foglalkozások során.

Havonta 1 alkalommal.

 

„Együtt a családdal” programsorozat keretén belül szabadidős programok családoknak

Célunk, hogy olyan közös élményt nyújtsunk a családoknak a szabadidő tartalmas eltöltése által, amire egyre kevesebb idejük, és lehetőségük van.

A programok által arra kívánjuk ösztönözni őket, hogy fedezzék fel újra az együtt töltött idő szépségét. Ebben szeretnénk segítséget adni, ezért havonta egy alkalommal különböző családi programokat szervezünk.

Az aktuális program a honlapon, facebookon, hirdető táblán hirdetve.

 

„Társadalmi munka” - csoport

A környezettudatossághoz, a környezet védelméhez kapcsolódó környezetszépítő megmozdulások „házon belül és kívül”.

Hetente több alkalommal.

Programjaink folyamatosan bővülnek!